Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η ώρα της τέχνης



QR code σελίδας

Το εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό 2ωρο (χρονοδιάγραμμα)

Ζωγραφική 50 λεπτά
Χρήση διαφορετικών πρακτικών σχεδίασης με γραμμικά σύμβολα (κύκλους, τετράγωνα, τρίγωνα και γραμμές)

Μουσικό διάλειμμα 
Κάθε 5 λεπτά ένας ήχος buzzer ειδοποιεί για το γύρισμα του τροχού και επιλογή ονόματος για αλλαγή DJ στα ψηφιακά μας DECK (χρήση μουσικών εκπαιδευτικών εφαρμογών)

Παραμύθι από τα λίγα (κατά τη διάρκεια του μαθήματος)
Επιλέγουμε λέξεις και φράσεις για να φτιάξουμε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης του chatgpt ένα αλλόκοτο παραμύθι

Ψηφιακή βιβλιοθήκη
Τα βιβλία αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησης όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για όποιο αντικείμενο με ενδιαφέρει όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική κα. Εδώ θα βρεις μερικές δεκάδες βιβλία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μάθεις τεχνικές. Καλό ξεφύλλισμα.
Ο τροχός

Εδώ βάζουμε όλα τα ονόματα και τον χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αλλαγή στον/στην DJ

https://old.wheelofnames.com/
Ζωγραφική με σχήματα






Μουσικό διάλειμμα

https://www.incredibox.com/demo/

Φτιάξε το δικό σου τραγούδι όπερας

Παίξτε τέσσερις φωνές όπερας σε πραγματικό χρόνο. Δεν απαιτούνται δεξιότητες τραγουδιού! Στο πείραμα δεν ακούς τις φωνές τους, αλλά την κατανόηση του μοντέλου μηχανικής εκμάθησης για το πώς ακούγεται το τραγούδι της όπερας, με βάση το τι έμαθε από αυτά.

Ζωγράφισε μουσική

Πως θα σου φαινόταν να μπορείς να ακούσεις τον ψηφιακό σου πίνακα; Δοκίμασε την διαδικτυακή αυτή εφαρμογή για να δεις και να ακούσεις κάτι εντυπωσιακό.

Ζωγράφησε doodles και άκου τη μουσική

https://musiclab.chromeexperiments.com/Kandinsky/

Παραμύθι από τα λίγα

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επιλέγουμε λέξεις και φράσεις για να φτιάξουμε ένα αλλόκοτο παραμύθι με τη βοήθεια του ψηφιακού βοηθού μας chatgpt


Παράδειγμα

Λέξεις και φράσεις κλειδιά: Νίκος, Μαρία, ποδήλατο, λιωμένο παγωτό, ο Κούκι έκανε όλο κόλπα σαν καλό σκυλί που είναι, διαφορετική, πεινάω, ο καλός λύκος, τα τρία προβατάκια, ο youtuber, το ψηλό δέντρο που έφτανε στο φεγγάρι, διαδρομή

Το δέντρο που έφτανε στο φεγγάρι

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριουδάκι, ζούσαν ο Νίκος και η Μαρία. Ήταν ένα ζευγάρι που αγαπούσε τις περιπέτειες και τις αστείες στιγμές. Κάθε μέρα, ο Νίκος και η Μαρία βγαίνανε έξω με το ποδήλατο τους και ανακαλύπτανε τον κόσμο.

Μια μέρα, όμως, καθώς ο ήλιος έλιωσε τα παγωτά που τα είχαν βάλει πάνω στα κεφάλια τους, είδαν κάτι παράξενο. Ο Κούκι, ένας σκύλος από τη γειτονιά, έκανε κάτι απίστευτα κόλπα σαν καλό σκυλί που είναι. Έπαιζε με τα τρία προβατάκια και τους έδειχνε πώς να ρίχνουν και αυτά πεντακάθαρα κόλπα!

"Μαρία," είπε ο Νίκος, "αυτός ο σκύλος είναι διαφορετικός!"

"Ναι," απάντησε η Μαρία, "μου φαίνεται πως έχει τη δική του προσωπικότητα και πολύ ταλέντο."

Και έτσι, ο Νίκος και η Μαρία αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Κούκι στη διαδρομή τους. Ο Κούκι τους οδήγησε σε ένα ψηλό δέντρο που έφτανε στο φεγγάρι. Εκεί, βρήκαν ένα youtuber που έκανε βίντεο για το πώς να φτιάχνεις παγωτό από φρούτα φεγγαρίσια, με τον καλό λύκο να κοιτάζει από πίσω πεινασμένος, με τα σάλια να του τρέχουν ... για το παγωτό φυσικά.

"Τι θα φάμε σήμερα;" ρώτησε ο Νίκος, κοιτώντας με πείσμα τα λαχταριστά παγωτά.

"Παγωτό!," φώναξε ο αστροναύτης youtuber και είπε η Μαρία, "Φαίνεται ότι θα έχουμε μια πολύ χορταστική βραδιά!"

Και έτσι, η περιπέτεια τους συνεχίστηκε, γεμάτη αστείες στιγμές και απρόοπτα, με τον Κούκι να τους οδηγεί σε ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις!

Τέλος 1ου μέρους
Ψηφιακή βιβλιοθήκη

Περισσότερα βιβλία θα βρεις στην ψηφιακή μας βιβλιοθήκη.