CINEMA... ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Στο πλαίσιο συμμετοχής στον πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό "13 ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους" Cinema… διάβασες;; του ΥΠΕΠΘ και του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το Δ.Σ. Βλαχιώτη και συγκεκριμένα η ΣΤ'2 Τάξη, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Καρασιώτας Έλενας, ανεβάζει την ταινία μικρού μήκους "Η 10η μέρα", με θέμα την υπό εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων από τον πλανήτη μας.


Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Όλοι/ες μαθητές/τριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δημιουργώντας κοστούμια από χαρτόνι και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, ερμηνεύοντας ένα προτότυπο σενάριο και συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία, πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο του vimeo την προσπάθεια των μαθητών/τριών: